Oncologie

Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant

In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben, in welke vorm dan ook. Inmiddels zijn er gelukkig vele succesvolle behandelmogelijkheden. Helaas krijgen veel mensen te maken met vervelende bijwerkingen van de behandeling, die het herstel kunnen vertragen en een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven. De klachten kunnen zich uiten in:

 • verminderde bewegelijkheid van gewrichten;
 • verminderde spierkracht;
 • conditieverlies;
 • vermoeidheid;
 • spanningsklachten;
 • pijn;
 • stug littekenweefsel;
 • huidveranderingen’
 • lymfoedeem.

Fysiotherapie heeft een positieve invloed op deze klachten, in alle fasen van het ziekteproces. Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed heeft op het herstel proces.

Netwerk
Het Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant (OFNT) is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie. Zij streven samen naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Zij bieden de zorg zo dicht mogelijk in de buurt van de eigen woonomgeving.

Het netwerk is actief in Drenthe en Groningen, vooral rond de ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Alle fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Oncologie Fysiotherapeutisch Netwerk Treant (OFNT) hebben een opleiding in de oncologie afgerond. Van de leden van OFNT mag u verwachten dat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen om zo de beste fysiotherapeutische zorg te leveren aan mensen met kanker.

De vergoeding van fysiotherapie bij kanker is afhankelijk van uw verzekering en de behandeling die u krijgt. Wij raden u aan om bij een fysiotherapeut van OFNT bij u in de buurt te informeren wat voor uw situatie geldt. Aan de hand daarvan kunt u een intake plannen om te bekijken wat de desbetreffende fysiotherapeut voor u kan betekenen.

Missie en Visie
Doel van het netwerk is ervoor te zorgen dat het zowel voor de artsen als de patiënten duidelijk is welke fysiotherapeut ze het beste kunnen benaderen om tot de beste zorg te komen. Binnen het netwerk staat het op deskundige wijze begeleiden en behandelen van (ex)patiënten met kanker centraal.

De fysiotherapeuten binnen dit netwerk voeren hun praktijk verspreid over de regio Drenthe en Groningen. Als de moeilijkheid (complexiteit) van de klachten het toestaat, vindt de revalidatie bij voorkeur zo dicht mogelijk bij huis plaats.  Wanneer het, bijvoorbeeld door meerdere problemen (meervoudige problematiek), nodig is om de behandeling of begeleiding in het ziekenhuis te laten plaatsvinden, is dit ook mogelijk.

Locaties
Het netwerk streeft ernaar om de revalidatie zo dicht mogelijk bij huis te laten plaatsvinden. Een overzicht van de deelnemende gespecialiseerde fysiotherapeuten uit de regio vindt u in dit overzicht.


Zoeken

Archief

Maak een afspraak!

Maak gemakkelijk een afspraak met ons via de Afspraakpagina

Zoeken

Recent Comments

  Categories

  • Geen categorieën