Podoposturale therapie

Podoposturaal therapeut


Heeft u last van of pijn in uw nek, rug, schouders, heupen? Dan is podoposturale therapie misschien iets voor u. De podoposturaal therapeut corrigeert uw houding met dunne inlegzolen onder uw voeten. Het kan zo zijn dat u pijn heeft in een specifiek gewricht of spier omdat u verkeerd staat en beweegt. Hij bekijkt daarom uw hele lichaam om zo de mogelijke oorzaak van uw klacht op te zoeken.

Mogelijke klachten:

 • Te veel spierspanningen, krampen
 • Blokkades in nek of rug
 • Hernia`s
 • Diverse zenuwpijnen
 • Migraine en andere hoofdpijnen
 • Schouder-, knie-, heupklachten
 • RSI/ tenniselleboog
 • Artrose en andere slijtage
 • Slijmbeursontsteking

U kunt eigenlijk met alle klachten van de spieren en gewrichten bij de podoposturaal therapeut terecht. Dus van voetklacht tot schouderklacht en alle gewrichten en spieren die hier tussen zitten.

Onderzoek en behandeling


De podoposturaal therapeut begint de behandeling met een vraaggesprek. Hij wil meer weten over de voorgeschiedenis van uw klachten en gaat na wanneer deze optreden. Hij doet een onderzoek van nek, wervelkolom, bekken, benen en voeten, waarbij onderlinge verschillen of scheefstand van het lichaam nauwkeurig worden bekeken. Hij kijkt naar hoe u staat en loopt. Hij vraagt u te gaan staan op de podoscoop (spiegelplaat) en beoordeelt de belasting van de onderkant van uw voeten.

Na het onderzoek probeert de podoposturaal therapeut uw houding te veranderen door dunne stukjes kurk onder uw voeten te plaatsen. Deze kurkelementjes geven aan spiergroepen een impuls om harder te gaan werken of juist iets minder hard te gaan werken waardoor de stand van uw lichaam verandert. Om dit effect blijvend te maken, worden deze stukjes kurk tussen twee dunne leren zolen geplakt. Dit inlegzooltje draagt u in uw schoenen.

Uw lichaam heeft enige tijd nodig om zich aan deze zolen aan te passen. De zolen draagt u de hele dag, ook in huis. Na vier tot zes weken komt u terug voor controle, dan wordt uw houding opnieuw beoordeeld. Indien nodig worden de zolen aangepast. In principe hebben de zolen een tijdelijk karakter.

Opleiding en samenwerking


De podoposturaal therapeut heeft een post-hbo-opleiding gevolgd en is aangesloten bij Stichting LOOP. De opleiding tot podoposturaal therapeut is ondergebracht bij de Academie voor Podologie. Regelmatig worden bij- en nascholingen gevolgd om op de hoogte blijven van de meest actuele ontwikkelingen.

De podoposturaal therapeut werkt graag samen met andere zorgverleners zoals de huisarts, medisch specialist, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en pedicures.


Zoeken

Archief

Maak een afspraak!

Maak gemakkelijk een afspraak met ons via de Afspraakpagina

Zoeken

Recent Comments

  Categories

  • Geen categorie├źn